Microsoft otevře v Evropě centrum vyhledávacích technologií

New York - Americký softwarový gigant hodlá v Evropě otevřít centrum vyhledávacích technologií (STC), které by měly konkurovat společnostem Google a Yahoo. Microsoft má plán stát se dominantním hráčem a velmocí v internetové reklamě. Město, kde by centrum mělo vyrůst, zatím nebylo vybráno, Microsoft zatím pouze deklaroval, že bude otevřeno nejpozději do června 2009. Tento plán je součástí investic do internetového vyhledávače Live Search.

Microsoft se letos pokusil převzít Yahoo za 47,5 miliardy dolarů, ale nezdařilo se mu to. Podle průzkumové agentury comScore měl Live Search Microsoftu na evropském trhu internetového vyhledávání v březnu podíl 1,9 procenta. Mezi provozovateli vyhledávačů byl pátý.

Minulý měsíc spustil Microsoft novou službu, díky níž spotřebitelé získají až třicetiprocentní slevu při koupi výrobků, které naleznou prostřednictvím Live Search.

Microsoft rozjíždí velkou kampaň na podporu svého vyhledávače, např. uzavřel dohodu se společností Hewlett-Packard, díky které se Live Search stane standardním příslušenstvím osobních počítačů HP, jež budou prodány v Kanadě a USA.