Pivo Sládkův Měšťan obsahuje louh, Staropramen ho stahuje z prodeje

Ostrava - Pivovary Staropramen částečně pozastaví prodej piva Sládkův Měšťan vyrobeného v dceřiném pivovaru Ostravar. Důvodem je nešťastný případ, kdy žena z Ostravy skončila po požití nápoje v nemocnici. Lahev totiž obsahovala louh. Podle vedení firmy se sice jedná o ojedinělý případ, své výrobky ale chce prověřit.

Šedesátiletá žena zakoupila pivo v prodejně v Ostravě-Porubě. Po jeho vypití ji začalo mírně pálit v krku, proto vyhledala lékaře. V současné době je již v pořádku. Případem se zabývají ostravští policisté. Z ublížení na zdraví podezřívají zatím neznámého zaměstnance pivovaru, který při stáčení piva nechal v lahvi louh.

Stažení z prodeje se týká půllitrových lahví šarže 307 s trvanlivostí do 5. října. Pokud si zákazníci takové pivo zakoupili, výrobce jim je vymění.

Vedení společnosti zatím očekává oficiální výsledky laboratorního šetření od krajských hygieniků. Firma zkontrolovala všechny výrobní záznamy a nenašla žádné odchylky. „Všechny kontrolní mechanismy byly v době výroby této šarže plně funkční,“ sdělila společnost. Žádné závady podle ní nezjistila ani zemědělská a potravinářská inspekce.