ICQ nabídne SIM kartu pro levné volání v zahraničí

Praha - Společnost ICQ, u nás známá zejména jako provozovatel stejnojmenného internetového komunikačního programu, nabídne v České republice i na dalších trzích SIM karty pro mobilní telefony. Prostřednictvím těchto karet má být možné levně volat ze zahraničí.

ICQ vytvořila svou SIM kartu ve spolupráci s virtuálním mobilním operátorem United Mobile. Karta má umožnit bezplatné přijímání hovorů a SMS v téměř 80 zemích světa. Poslání jedné SMS pak vyjde na 19 eurocentů, tedy asi 4,50 Kč, a minuta volání na 29 centů, což odpovídá necelým sedmi korunám. Takzvaný eurotarif nařízený operátorům Evropskou komisí je 49 eurocentů za minutu volání.

Nabídku karet na volání lze najít na internetových stránkách www.icqsim.com nebo United Mobile, na výběr s kreditem deset nebo dvacet eur. Za kartu samotnou uživatel neplatí. Podle viceprezidenta ICQ Ofera Oveda umožňuje karta používat jedno telefonní číslo ve všech zemích, kam uživatel zavítá, na rozdíl od způsobu, kdy si turisté pořizují předplacenou kartu místního operátora.

Oved nabízenou kartu uvedl slovy: „ICQ SIM karta je určena zejména cestovatelům s omezenými finančními možnostmi, jako jsou náctiletí turisté, kteří si chtějí užít svobody cestování během letních prázdnin.“

Příchozí hovory a SMS zprávy lze bezplatně přijímat v zemích, které jsou uvedeny na webové stránce služby ICQ SIM. Do seznamu patří například Velká Británie, Irsko, Francie, Německo, Španělsko, Itálie, Rakousko, Belgie, Lucembursko, Polsko, Nizozemsko nebo Dánsko.