Telefónica O2 ohlásila 30procentní nárůst čtvrtletního zisku

Praha - Telefónica O2 ČR hospodařila ve druhém čtvrtletí letošního roku se ziskem 3,4 miliardy korun, což představuje více než 30procentní nárůst. Výsledky dostaly příznivou podobu spíše díky prodeji nepoužívaných budov než kvůli tržbám. Ty totiž očekávání trhu plní jen částečně.

Analytik společnosti Atlantik FT Milan Vaníček hodnotí zveřejněná čísla jako poměrně dobrá, jelikož čistý zisk přesáhl očekávání o více než 200 milionů. Tržby na úrovni 15,8 miliardy korun sice byly o něco nižší, než se očekávalo, ale díky neočekávaně vysokému zisku se výsledek dá podle Vaníčka označit za solidní.

Zisk mohl být ještě vyšší, nebýt poklesu počtu pevných linek, který od začátku roku dosáhl již 12 procent. Investoři však mohou být podle analytiků spokojeni, protože Telefónica plní své letošní plány na nárůst tržeb o 2-4 procenta a růst provozního zisku o 0-2 procenta.

Vaníček přes příznivé výsledky neočekává, že by se zítra promítly v růst cen akcií společnosti. „Byl bych spíše opatrnější. Byl zde jednorázový vliv prodeje nepoužívaných budov, který byl vyšší, než se očekávalo.“ Dnes akcie Telefónicy podlehly náladám na akciovém trhu a oslabily o 0,22 procenta, až těsně pod hranici 500 korun.

Výsledky společnosti Telefónica O2 ČR
Zdroj: ČT24