Nová Octavia bude k mání za 350 tisíc

Mladá Boleslav - Hospodářská krize a konkurence přinutila mladoboleslavskou automobilku Škoda Auto snížit ceny svých modelů. Škodovka zlevní modely Fabie, Roomster a Superb. V některých případech půjde o ceny nižší až o 100 tisíc korun. Automobilka dnes zároveň oznámila cenu nové verze Octavie, která bude začínat na 349 900 korunách. Za tuto cenu bude k dostání základní verze s motorem 1,4 MPI o výkonu 59 kW. Octavia se začne prodávat do měsíce.

„Ke zlevnění přikročila Škoda Auto v důsledku sílícího konkurenčního tlaku a prohlubující se hospodářské krize,“ vysvětlila mluvčí automobilky Jana Skočdopolová.

Podle analytika společnosti Cyrrus Jana Procházky je konkurence na trhu
vysoká a automobilka proto musí využít všechny formy podpory prodeje.
„Každá taková informace vyvolá zájem o vozy a hodnotíme ji jednoznačně kladně,“ uvedl. Nižší ceny sice sníží ziskovou marži automobilky, ta však bude stále na dostatečné úrovni. „Snížení se pohybuje na úrovni, respektive mírně nad úrovní speciálních balíčků, které stejně dostávají zákazníci zdarma ke všem vozům. Takže v podstatě nejspíše dojde jen k přeskupení produktů, které jsou zdarma a které bude zákazník nově platit,“ vysvětlil.

Prémiový model Octavie s motorem 2,0 TDI o výkonu 103 kW bude začínat na 549 900 korunách. O 20 tisíc dražší bude základní verze modelu Superb. Fabia s motorem 1,2 bude k mání bez stokoruny za 230 tisíc. Stejný motor s modelem Roomster bude dostupný za 300 tisíc korun.