Se supermarkety Billa nejen nakoupíte, ale i vycestujete

Praha - Nejen potraviny a běžný sortiment bude možné nakoupit v supermarketech Billa. Od poloviny února totiž společnost začala nabízet rekreační zájezdy z katalogu nově založené cestovní kanceláře ITS Billa Travel. Mezi českými obchodními řetězci je tak Billa první společností, která se zájezdy zabývá. V České republice Billa v současnosti provozuje 174 supermarketů.

Společnost ITS Billa Travel v Česku spolupracuje se sesterskou firmou ITS Billa Reisen, která působí na rakouském trhu od roku 1998. „V cestovní kanceláři ITS Billa Reisen jsme našli spolehlivého partnera, který na trhu v zahraničí působí již mnoho let a disponuje potřebným know-how pro rozšíření našich služeb,“ uvedl generální ředitel Billa ČR Jaroslaw Szczypka.

V katalogu zákazníci najdou nabídky letošních zájezdů do Rakouska, Maďarska, Chorvatska, Slovinska a Itálie, přičemž dopravu si zajišťují sami klienti. „Letos v létě ale chceme nabídku rozšířit i o letecké zájezdy,“ uvedl Tomáš Kanda ze společnosti ITS Billa Travel. Podle jednatele Martina Fasta hodlá cestovní kancelář ITS Billa Travel do tří let patřit mezi pět největších firem v oboru na českém trhu. „Do pěti let chceme stát na bedně, tedy být mezi třemi prvními. To je náš cíl pro budoucí sezony,“ uvedl.

ITS ale nabízí ještě něco. Pokud najdou stejný zájezd za nižší cenu, dostanou zpět cenový rozdíl. „Myslíme si, že zvláště v době krize zákazníci potřebují služby za nejnižší ceny. A to jim chceme poskytnout,“ řekl k nové cestovce Szczypka.

Billa není jediná, kdo provozuje několik zcela odlišných služeb najednou. Vlastní zájezdy nabízejí i České aerolinie, oděvní firma Marks and Spencer prodává i potraviny, a Tesco provozuje kromě obchodních domů i čerpací stanice.