SkyEurope doplňuje letadla, dvě z Litvy, pět z USA

Praha - Do flotily SkyEurope přibude do konce dubna sedm starších letadel typu Boeing 737, jejich stáří je kolem 16 let. Nízkonákladový letecký přepravce tak řeší problémy své flotily, která poté, co jí byla zabavena většina letadel leasingovou společností, od ledna čítá jen čtyři letouny.

Pro zajištění všech letů podle letového řádu doplňuje prozatím firma kapacitu dalšími šesti půjčenými letadly. Ta v následujících týdnech vymění za zmíněné Boeingy, cílem je podle generálního ředitele Jasona Bittera mít ve flotile 11, možná 12 letadel. Dvě letadla přiletí z Litvy po zkrachovalé společnosti flyLAL. Zbylých pět letounů získají SkyEurope od americké letecké společnosti United Airlines.

Všech sedm letadel bude létat v barvách SkyEurope, vzhled se však bude od toho současného lišit. Tradiční modrý podklad s bílým nápisem vystřídá bílé pozadí a modrý nápis. Podle Bittera za změnou stojí snaha ušetřit. Letadla přiletí bílá a bylo by nákladné je přebarvovat celá na modro. „To by nás stálo šedesát tisíc eur, takhle zaplatíme jen devět,“ řekl Bitter.

Společnost SkyEurope je v nelehké situaci, za šest let své existence ještě nevykázala zisk. Do Prahy jí čerstvě přibyla konkurence v podobě maďarského Wizz Air. SkyEurope chtějí na léto zredukovat počet linek z Vídně a Bratislavy, přesto v Praze chtějí přidat.