Hokejový šampionát – sázkové kanceláře čekají žně

Praha - Letošní mistrovství světa v hokeji by mělo být zlatým dolem pro sázkové kanceláře. Podle jejich vlastních odhadů Češi v průběhu šampionátu navzdory ekonomické krizi prosázejí víc než loni. Celková částka by tak mohla přesáhnout půl miliardy korun. Může za to třeba stále oblíbenější sázení přes internet, které stát povolil na začátku roku. Velkým magnetem je ale také účast Jaromíra Jágra.

Právě start české hokejové superhvězdy přitahuje i sváteční sázkaře. Těm se zatím daří tipovat výsledky. „Jako sázková kancelář zatím prohráváme,“ přiznává mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. „Popravdě řečeno to tak bývá na začátku hokejových šampionátů standardně. Protože systém je takový, že na začátku hrají favorité proti outsiderům, lidé sázejí právě na ty favority,“ vysvětluje.

Taky mluvčí Fortuny Tomáš Bahník přiznává, že nejvíce lidí přichází sázet na zápasy favoritů. Jasným výsledkům však sázkové kanceláře přizpůsobují kurzy. Vsadit například na vítězství českého národního týmu v dnešním zápase s Norskem se tak příliš nevyplatilo. „Za hodně peněz člověk získá opravdu málo. Je to spíš taková příprava na další zápasy ve skupinách, kde potom přijdou ty těžší s vyššími kurzy a bude také těžší uhodnout výsledek,“ dodává Bahník.

Souboj sázkových kanceláří

S úvodním hvizdem šampionátu začal také boj sázkových kanceláří o zákazníky. Někde je lákají na snížený limit pro minimální vklad, jinde zase vypisují nejrůznější sázkařské příležitosti. Dávno už se nesází jen na výsledek zápasu, ale třeba také na to, který hráč vstřelí první gól, jak dopadne první třetina a nebo které mužstvo skóruje nakonec.

Letošní mistrovství je také první velkou sportovní událostí, při níž mohou Češi využít nově zlegalizované sázení přes internet. To jim otevírá nové možnosti. Velkým lákadlem jsou podle kanceláří live sázky, které lze prostřednictvím klávesnice a monitoru možné uzavírat i v samotném průběhu utkání.