Prodej Hyundai i30 z Nošovic stoupá

Praha - Prodej vozu Hyundai i30, který se vyrábí v severomoravských Nošovicích, od ledna do května na evropském trhu vzrostl o deset procent na 33 500 aut. Uvedlo to české zastoupení značky. Hyundai i30 se začala prodávat před necelými dvěma roky jako vůz určený primárně pro evropský trh. Celkem od té doby prodala 120 tisíc vozů v provedení hatchback a kombi. Výroba i30 v Nošovicích začala na konci minulého roku.

„Prodejní úspěchy modelové řady i30 odporující současnému negativnímu vývoji celkového trhu jsou výsledkem strategie firmy Hyundai vyvíjet vozy, které vyhovují specifickým potřebám evropských spotřebitelů,“ uvedl viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe Allan Rushforth.

Společnost minulý týden na brněnském autosalonu v české premiéře představila i30 ve verzi Stop&Go. Ta je určena pro městský provoz, kde je často nutné zastavovat a znovu se rozjíždět. Tento úsporný systém automaticky vypíná motor u stojícího vozu a bez prodlevy jej spustí, jakmile si řidič přeje opět se rozjet.