Bank of America přeplácí bankéře

New York - Finanční ústav Bank of America vyplácí na odměnách miliony dolarů, aby získal talentované zaměstnance a udržel si schopné investiční bankéře, které banka považuje za klíčové. Napsal to americký list The New York Post. Bank of America je největším finančním domem v USA.

Vysoké odměny podle listu obdrželi například dva bývalí bankéři ústavu Merrill Lynch Fares Noujaim a Harry McMahon. Noujaim byl nedávno jmenován zástupcem ředitele divize investičního bankovnictví. Oběma banka nabídla i blíže neurčené garance, aby si je udržela.

Noujaim dříve pracoval v bance Bear Stearns a k Merrill Lynch přešel až v loňském roce. Podle listu dostal za dvouleté období odměnu 15 milionů dolarů (přes 289 milionů korun). Banka mu prý zřejmě nabídla ještě dalších pět milionů dolarů (asi 96,4 milionu korun), když pak zůstane. Noujaimova předchozí pracovní smlouva přestala podle listu platit, když se vlastníkem Merrill Lynch začátkem roku stala Bank of America.

„Konkurenční nábor v investičním bankovnictví a na kapitálových trzích je stále velmi tvrdý. My přijímáme taková opatření, která jsou nutná k tomu, abychom si v reakci na konkurenční tlaky udrželi klíčové talentované zaměstnance,“ řekla americkému listu mluvčí Bank of America Jessica Oppenheimová.