Jak se podniká v Česku? Odpoví Ekonomická inventura

Praha – Dnešním večerem pokračuje Ekonomická inventura 2009, cyklus speciálů Ekonomiky ČT24. Třetí díl je věnován tomu, jak živnostníci a drobní podnikatelé hodnotí politiku, dále jak bojují s krizí a co by v této náročné době chtěli, nebo nechtěli od státu. Inventura představí lidi, kteří provozují svůj malý byznys na různých místech Česka a jsou z různých branží.

Cyklus Ekonomická inventura 2009 hodnotí situaci v Česku 20 let po pádu komunismu, navíc v době ekonomické krize a domácích politických turbulencí. Dnešní díl naváže na ten předchozí, kde vystoupili špičkoví čeští manažeři a poměrně ostře hodnotili politické poměry a podnikatelskou atmosféru v Česku.

Podnikatelé, kteří zaměstnávají méně než 50 zaměstnanců, se například vyjádří k tomu, jakou podporu čekají od státu. Více než polovina z nich by přitom uvítala daňové úlevy. Další údaje pak přinese samotný pořad.

Rozhovor s Pavlínou Kvapilovou (zdroj: ČT24)

První dva díly Ekonomické inventury byly v daných dnech nejsledovanějšími pořady ČT24.

I dnes pak mohou přispět sami diváci prostřednictvím chatu na stránkách www.ct24.cz/chat, odkud bude Inventura čerpat inspiraci pro otázky ve studiu. Začátek samotného pořadu je pak na ČT24 ve 21:10.