CzechInvest pošle do Silicon Valley první tři české firmy

Praha – Americké Silicon Valley, které je díky společnostem jako Google, Apple, Intel a řadě dalších faktickým centrem světového počítačového průmyslu, se stane americkým sídlem také pro trojici českých IT firem. Do svého nového podnikatelského inkubátoru je sem pošle vládní agentura CzechInvest. Během tří měsíců se zde budou snažit získat finance a podporu pro své obchodní aktivity ve Spojených státech.

Softwarovým firmám BoldBrick a Cognitive Security a společnosti Imagemetry, která se zabývá digitálním zpracováním obrazu, poskytl CzechInvest v USA kancelářské prostory a před odjezdem připravil školení, během kterého jim zástupci kalifornského Plug and Play Tech Centre vysvětlovali principy fungování a získávání rizikového kapitálu v USA.

„Právě to je totiž cíl jejich cesty. Získat pro svůj unikátní projekt dostatek financí, jež umožní dále rozvíjet jejich produkt a dostat ho k zákazníkovi,“ uvedla generální ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová.

Podniky se také budou moci účastnit odborných akcí pořádaných centrem, bezplatně využívat konferenční prostory inkubátoru pro obchodní schůzky a jednání, nebo využít možnosti neplacených konzultací zaměřených na právo, duševní vlastnictví, účetnictví, daně, pojištění, lidské zdroje nebo třeba marketing.

Trojlístek firem vybral CzechInvest na základě dvoukolového výběrového řízení. Celkem se o účast v projektu přihlásilo 23 začínajících společností, deset z nich pak dostalo příležitost obhajovat své podnikatelské nápady před porotou složenou ze zástupců CzechInvestu, ministerstva průmyslu a obchodu, podnikatelů, investorů a odborné veřejnosti.