Cestovní agentura Invia.cz uvažuje o spojení s polskou Travelplanet

Praha - Invia.cz - česká jednička internetového prodeje zájezdů - podepsala s polskou dvojkou Travelplanet dohodu o možném budoucím spojení, takzvaný Letter of Intent. Informaci potvrdil marketingový ředitel Invie Michal Tůma. Zatím nejsou známy detaily možného propojení obou firem. Fúzi může usnadnit majetkové propojení. V Invii má totiž těsnou většinu polský investiční fond MCI TechVentures, který zároveň vlastní necelých 41 procent v Travelplanet. Naopak zbylí akcionáři polské firmy mohou způsobit komplikace.

„Budeme vyvíjet užší spolupráci a hledat možné synergie, což může, ale nemusí skončit fúzí,“ uvedl Tůma. Podle něj se obě strany pokusí najít nějakou cestu do konce roku. Smyslem celého podniku je vytvoření nejsilnější společnosti ve středo- a východoevropském regionu.

V současnosti je Invia největší internetový prodejce zájezdů v České republice. Svou pozici posílila loňským nákupem české dvojky, kterou je firma NetTravel.cz. Tržby spojených firem loni činily 1,5 miliardy korun.