Karlovarská likérka postavila už před pěti lety na okraji města novou stáčecí linku. Obrovské sudy, ve kterých nápoj zraje, ale zůstaly na tradiční adrese. Likér se tak musel převážet v cisternách. Poté firma na zelené louce postavila moderní halu právě v Bohaticích. „Dříve jsme měli v Karlových Varech čtyři různé lokality, dneska vlastně dostáváme všechno pod jednu střechu,“ říká výrobní ředitel společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka Vladimír Darebník.
Nová továrna Becherovky prospěje i životnímu prostředí

Reportáž Marka Štětiny
Darebníkova slova doplňuje Skot Anthony Schofield, generální ředitel firmy: „Odbourali jsme dopravu z centra města. Je to bezpečnější, nezatěžuje to životní prostředí a zaměstnanci tu mají lepší pracovní podmínky.“
I když provoz v původní budově končí, podle historiků by z nich stopy slavné značky neměly zmizet úplně. Domy v centru města už vloni koupil podnikatel Karel Holoubek, který v nich hodlá obnovit výrobu karlovarského piva a provozovat restauraci. O zachování muzea také nelze pochybovat, jak dokládá Darebník: „Muzeum Jan Becher bude v lokalitě i nadále, máme smluvně ošetřeno, že tam bude prakticky navždy.“
Becherovka se jako bylinný likér poprvé začala prodávat v lékárně v roce 1807. Její průmyslová výroba se ale rozjela až o 60 let později.
