Škoda Auto v září najme stovky pracovníků

Mladá Boleslav – Tuzemská automobilka Škoda Auto bude v září potřebovat stovky pracovníků. Už v srpnu největší česká firma přijala téměř tisíc většinou agenturních zaměstnanců, v současné době nabírá pracovníky, které propouští společnost Delphi Packard. Personální agentura Manpower, která bude podle listu v příštím roce jediným dodavatelem agenturního personálu automobilky, má nyní ve firmě asi 1 300 pracovníků. O tom píšou dnešní Hospodářské noviny.

mluvčí Škody Auto Jaroslav Černý

„Potřeba zaměstnanců se mění měsíc od měsíce podle počtu zakázek. Ty nyní rostou, v září budeme potřebovat další stovky pracovníků.“

Odbory ve Škodě Auto si však myslí, že je lepší zaměstnávat kmenové, ne agenturní pracovníky. Proto firma nabírá 40 kvalifikovaných zaměstnanců, které propouští českolipská společnost dodávající automobilové systémy a komponenty Delphi Packard. Škoda může přijmout až 150 dělníků odcházejících z českolipské firmy, uvedl předseda odborů Jaroslav Povšík.

Škodovka nemá o zákazníky nouzi

Vozy značky Škoda jdou na dračku. Zájem o ně trvale roste. Automobilka prodala v prvním pololetí téměř 380 tisíc aut. Jedná se o 15 procent více než v loňském roce. Největší zásluhu na tom má především Čína, kde firma prodala přes 84 tisíc aut. V Česku prodej meziročně stoupl o 16,6 procenta na zhruba 30 tisíc aut. Druhým největším odbytištěm české značky po Číně je i nadále Německo. Nejvíce jdou na odbyt modely Octavia, Superb a Yeti.