Fortuna zahájí příští rok číselnou loterii, stane se konkurencí Sazky

Praha - Sázková společnost Fortuna chce spolu s nadnárodní firmou Intralot vybudovat síť sázkových terminálů a v prvním pololetí 2011 chce spustit číselnou loterii. První krok pro tento rozjezd nového projektu, tedy získání licence od ministerstva financí, už má Fortuna za sebou. Samotné loterie chce společnost spustit příští rok. Píší o tom dnešní Hospodářské noviny. Společnost Sazka tak na trhu číselných loterií dostane vážného soupeře.

Projekt si vyžádá investice v řádu stovek milionů korun, Fortuna ale podle deníku jejich přesnou výši i datum, kdy bude možné poprvé podat tikety, tají. Fortunu každopádně investice do terminálů nezatíží - Intralot má zajistit infrastrukturu včetně terminálů a především osvědčené typy loterií. Kontrakt s Intralotem podepsalo vedení Fortuny v úterý a Intralot za ně dostane podíl na tržbách. V současnosti má Fortuna v Česku 600 poboček, sázkové terminály ale mají být i v prodejnách Žabka, v síti Koruna a u nezávislých prodejců. Zpočátku prý bude možné sázet asi na tisícovce míst.

Jozef Janov, šéf dozorčí rady Fortuny

„V průběhu dvou let se chceme dostat na polovinu počtu pobočkové sítě Sazky, tedy na tři tisíce terminálů.“

Sazka prý s podobným krokem počítala a dlouhodobě se na něj připravovala. „Budeme sázet na bezkonkurenční prodejní síť, tradici a sílu značky a na kompletní portfolio produktů,“ uvádí mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Nové loterijní produkty má Sazka připraveny pro příští rok. „Před časem jsme spustili nový centrální systém pro loterie a vyměnili všech 6 500 terminálů za přístroje nové generace. Nyní dokončujeme výměnu komunikační sítě, kterou nahradí nový, internetový protokol, umožňující spustit nové produkty. Zbývající terminály připojíme k nové síti na podzim,“ dodal.

Fortuna Entertainment Group poskytuje kurzové sázky v ČR, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Celé sázkové seskupení Fortuny nabízí služby v síti více než 1 300 poboček. Původně česká společnost založená v roce 1990 se postupem času rozrostla v holding. Na českém trhu operuje prostřednictvím téměř 600 poboček. Jediným vlastníkem Fortuny je Penta Investments Limited, která je registrovaná v Limassolu na Kypru. Konečným vlastníkem je investiční skupina Penta, jeden z největších středoevropských investorů v oblasti soukromého kapitálu a nemovitostních aktiv.

Sázky
Zdroj: ČT24