Tipsport přijal první den nové loterie vklady za statisíce

Praha - První den prodeje nové číselné loterie Tipšestka přijala sázková kancelář Tipsport vklady v řádu několika statisíců korun. Podle mluvčího společnosti Lubomíra Ježka bylo každou minutu vsazeno zhruba deset tiketů. V dalších dnech zájem poroste a celkem by se mohlo v prvním sázkovém týdnu prosázet kolem tří milionů korun, dodal.

„Lidé začali okamžitě sázet, příjem sázenek s natipovanými čísly probíhal bez jakýchkoliv technických nebo herních komplikací. Základní princip herního plánu, kdy se tipuje šest čísel z 36, je lidem naprosto jasný,“ uvedl Ježek. Podle prvotních analýz Tipsportu lidé během pondělí v průměru sázeli Tipšestku za 45 korun, což odpovídá třem sloupcům.

Tipsport má ambici získat podíl osmi až deseti procent na trhu číselných her v České republice. „V kontextu s tím, že zatím ve hře není Jackpot (od dalšího sázkového týdne se již začne kumulovat), máme šestkrát méně sběrných míst než Sazka, nemáme tradici v číselných hrách a je čas dovolených, tak jsme zájmem velmi potěšeni,“ dodal Ježek.

Tipšestka konkuruje Sportce, která patří loterijní společnosti Sazka. Týdenní tržby Sazky ze Sportky se pohybují v řádu desítek milionů korun. „Sportka je nejžádanější produkt Sazky, tržby z ní nyní rostou po problémech v souvislosti s vyhlášením konkurzu týdně o 20 procent,“ prohlásila dnes mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenka Tichá. Původní název loterie Tipsportca musel Tipsport koncem minulého týdne stáhnout, protože Sazka uspěla u soudu se stížností na porušování práv k ochranným známkám.

Tipsport vstupuje spuštěním číselné loterie do oblasti dosud plně kontrolované právě Sazkou. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu. Toho chtějí vedle Tipsportu využít i další konkurenční firmy. Příští pondělí hodlá spustit novou číselnou loterii Fortuna a povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly také společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.