Milionářská nadílka: Levitující postel i neprůstřelné svatební šaty

Praha - Postel levitující na magnetických polštářích nad podlahou, neprůstřelné svatební šaty zdobené diamanty nebo zlaté akvárium za téměř 150 milionů korun nabídne úspěšným a finančně dobře zajištěným Čechům katalog milionářských vánočních dárků časopisu RoyalReport. Publikaci s nabídkou osmdesáti originálních předmětů a služeb představili zástupci měsíčníku 17. prosince novinářům.

„Je to návod pro lidi bez finančních limitů, jaké dárky by si mohli koupit k letošním Vánocům,“ řekl vydavatel časopisu Miroslav Oplt. Při výběru položek pro katalog prý záměrně neupřednostnili ty nejdražší dárky. Raději vsadili na takové, které by mohly potenciální kupce překvapit a potěšit. „Největší důraz jsme proto kladli na nabídku neobvyklých zážitků,“ vysvětlil. Mezi předměty uvedenými v katalogu zaujme například nabídka dětského úkrytu v podobě zmenšené kopie Eiffelovy věže. Originální, přes 30 metrů vysoká pozorovatelna má v hlavním mezipatře důmyslně zabudovanou skrýš. Cena neobvyklé stavby činí 312 milionů korun.

Létající pohovka zase představuje jedinečný kus magnetického nábytku, který vyžívá princip vzájemně si odporujících magnetů zabudovaných do podlahy a rámu pohovky. Díky tomu se může její majitel po zaplacení téměř 30 milionů korun ve spánku doslova vznášet nad zemí. Přepychový domov pro tropické rybičky poskytne akvárium vytvořené z 24karátového zlata o váze 68 kilogramů. Díky automatickému systému krmení navíc jeho obyvatelé nevyžadují každodenní péči. Akvárium je k dispozici v několika velikostech; jeho cena začíná na téměř 150 milionech korun.

Je libo neprůstřelné svatební šaty? RoyalReport nabízí i to

Pro svatbu v některých méně bezpečných zemích jsou určené neprůstřelné svatební šaty ozdobené diamanty. Součástí dárku v ceně 5,3 milionu korun z dílny české návrhářky Soni Hlaváčkové je i neprůstřelná košile do smokingu ženicha. Mnoho položek katalogu zabírá nabídka různých zájezdů. Movití zájemci mohou vyrazit třeba na tříměsíční plavbu kolem světa na luxusní výletní lodi Queen Elisabeth. Během cesty plavidlo navštíví Karibik, Havajské ostrovy, Spojené státy, Japonsko a Rudé a Středozemní moře. Pronájem nejlepší kajuty pro jednu osobu vyjde na více než 2,3 milionu korun.

Ojedinělým zážitkem pro každého může být let do vesmíru v ceně 5,2 milionu korun nebo pohled do kráteru činné sopky. Vybrat si lze výstup na islandskou sopku Hekla, sicilskou Etnu nebo havajský vulkán Kilauea. Milionáři se také mohou svézt atomovým ledoborcem až na severní pól nebo se projet Itálií sportovním vozem Ferrari.

Měsíčník RoyalReport se považuje za nejluxusnější časopis na českém trhu. Na trhu se objevuje již třetím rokem. Vychází podle Oplta v nákladu 17 000 kusů a má 14 000 předplatitelů, většinou z řad podnikatelů. Jednotlivá čísla se zaměřují na životní styl, cestování, módu nebo gastronomii.