Chcete šaty hollywoodských hvězd? Zajeďte do New Yorku!

New York - Nejedna žena touží po tom, aby její šatník obsahoval podobné róby, v jakých se po červeném koberci procházely hollywoodské hvězdy při předávání Oscarů. Pro ženy, které ale nechtějí utratit tisíce dolarů, mají v New Yorku řešení. Dají se tu koupit skoro stejné šaty, v jakých se předvádí hvězdy filmového nebe. Zákaznice ale zaplatí mnohem míň. Některým luxusním návrhářům sice kopírování jejich modelů vadí, jiní se ale shodují, že takhle se tvoří módní trendy, které se dostanou mezi lidi. A díky tomu roste i zájem o práci designérů. Oblečení inspirované módními ikonami showbyznysu tak bude v buticích i na internetu k dostání od dubna.

Jennifer Hudsonová ještě ani nestihla pověsit své červené šaty zpátky do skříně, když američtí designéři začali kreslit jejich verzi pro konfekční výrobu. Newyorská firma Faviana šije kopie slavnostních rób, které jsou k vidění na červeném koberci, už skoro 10 let. „Inspirujeme se designovými prvky těchto šatů a upravujeme je tak, aby je mohly nosit normální ženy,“ uvedl majitel společnosti Faviana Navid Moradi.

Róby podobné těm, ve kterých se na slavnostním předávání Oscarů objevily Sandra Bullocková nebo Reese Witherspoonová, si díky tomu může pořídit skoro každá žena. Zatímco herečky si ale vybírají u Armaniho nebo Versaceho, tyhle si může dovolit i ten, kdo nemá plat jako hollywoodská hvězda. „Šaty, které vidíte na červeném koberci, běžně stojí tisíce dolarů. My je jen trochu upravíme a v obchodech je zákaznicím nabízíme za tři nebo čtyři stovky,“ potvrdil Moradi.

Kopie šatů hollywoodských hvězd se dají koupit v New Yorku (zdroj: ČT24)