Tablet možná brzy nahradí pokladny

New York - Tablety se postupně staly hitem. Letos se jich podle odhadů celosvětově prodá přes 50 milionů. Kromě obyčejných uživatelů jsou z nich ale nadšení i obchodníci. Díky aplikacím, jako je Point of Sale, jimi začínají nahrazovat tradiční pokladny. Každý si ji může poprvé stáhnout zdarma. Už teď to dělá zhruba tisíc lidí denně. Zatím byla dostupná jen v Evropě, teď už ale zamířila i do Spojených států.

Klasická pokladna – 2 000 dolarů, I pad – zhruba 500 dolarů.  Díky aplikaci Point of Sale může navíc na rozdíl od tradiční pokladny ukládat informace o prodeji, zisku, zásobách na skladech anebo o zákaznících prostřednictvím sociálních sítí. Kromě toho, Ipad skoro nic neváží a prodejce tak nemusí sedět za kasou. Aplikaci Point of Sale, která tohle všechno umožňuje, vymyslela estonská firma Erply.

„Klienti jsou ohromeni, když k nim přijdu a zeptám se, jestli chtějí o vybraném produktu znát víc informací. Popřípadě jim na Ipadu můžu o produktu přehrát i video. Pokud si ho vyberou, Ipad objednávku zaregistruje a já ji už jen vytisknu. Je to velmi pohodlné,“ uvedl Raido Purge, majitel obchodu Taibula.

Tablet nahradí pokladny (zdroj: ČT24)
tablet
Zdroj: ČT24