Kolínský Kaufland vyhnal myši a znovu otevřel

Kolín - Do prodejny Kauflandu na Benešově ulici v Kolíně, kde v pondělí našli pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce myší trus a nakousané obaly potravin, se dnes mohli znovu vrátit zákazníci. Provozovatel prodejnu vyčistil a veškeré nedostatky odstranil. Inspekce následně povolila supermarket znovu otevřít.

„Při dnešní následné kontrole, provedené v ranních hodinách, bylo již vše v pořádku. Státní zemědělská a potravinářská inspekce proto povolila v uvedené provozovně znovu zahájit prodej,“ informoval Michal Spáčil z oddělení komunikace inspekce.

Nedostatky, které inspektoři našli v prodejně včera, vedení společnosti Kaufland překvapily. „Ve všech našich prodejnách pravidelně každý měsíc provádíme deratizační kontroly. Poslední na této prodejně byla provedena 21. dubna a nedošlo při ní k žádnému zjištění,“ sdělil v souvislosti s tím mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Problémy s hlodavci řeší prodejci potravin po celé republice. Inspektoři letos v únoru kvůli myšímu trusu uzavřeli také diskontní prodejnu Lidl v Prostějově. Lidl ovšem nedostatky rychle odstranil a už následující den souhlasila inspekce se znovuotevřením prodejny. Stejně dopadl i supermarket Albert v Praze 9, kde inspektoři objevili mrtvé hlodavce a myší trus minulý týden. I tam se ale podařilo nedostatky rychle odstranit a prodejna mohla hned následující den znovu otevřít.