Legendární hotel Sahara dal sbohem Las Vegas

Las Vegas - Slavné lasvegaské kasino a jeden ze symbolů amerického hazardu, hotel Sahara, v pondělí ukončilo svou činnost. Podniku, ve kterém se během 59 let prosázely miliony dolarů a kde působili Johnny Carson, Don Rickles nebo Tina Turner, došly definitivně peníze. Majitelé šestého nejstaršího kasina už od března věděli, že je mladší konkurence válcuje, investora ale nenašli.

V Sahaře se naposledy roztočila ruleta a zacinkaly mince ve forbesu. Jeden ze symbolů Las Vegas navždy zanikl. Lem Banker, jeden z místních legendárních hráčů, který zde prosázel sta tisíce dolarů a desítky tísíc vyhrál, zániku Sahary nesmírně lituje: „Je to skvělé místo, kde se potkáte s mnoha fajn lidmi, aspoň vzpomínky zůstanou. Díky výhrám odsud si teď žiju velmi dobře.“

Zklamání zažívají i umělci, kteří zde vystupovali pár měsíců, ale i několik let. „Miluju tohle místo, protože tady jsme začínali. Sahara byla naším domovem dvanáct let. Měli jsme tu jednu z nejdelších show vůbec,“ říká zpěvák Early Clover.

Konec Sahary (zdroj: ČT24)

Hráči se ale snadno přestěhují k ruletám a pokerovým stolům v jiných kasinech, stejně jako učinkující najdou nové působiště. Konec Sahary spíš přidělal vrásky zaměstnancům, jelikož o práci jich přijde víc než tisícovka. Dříve měli na starosti celkem 1 720 pokojů.