Fortuna vyplatí dividendu sedm korun na akcii

Praha - Akcionáři sázkové společnosti Fortuna si odsouhlasili výplatu hrubé dividendy za účetní rok 2010 ve výši 0,30 eura (asi 7,4 korun) na akcii. Podle mluvčího společnosti Petra Šraina bude rozhodným dnem pro výplatu dividendy 8. červen. Valná hromada akcionářů se konala 25. května v Amsterdamu. Akcie Fortuny se budou 6. června obchodovat první den bez nároku na dividendu a samotná výplata dividendy se uskuteční 24. června.

Dividenda za loňský rok představuje přibližně 90 procent konsolidovaného čistého zisku z pokračujících operací a je v souladu s vyhlášenou dividendovou politikou vyplatit 70 až 100 procent konsolidovaného čistého zisku z pokračujících operací.

Jiří Bunda, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fortuna Entertainment Group:

„Návrh výplaty dividend vyplývá z vynikajících výsledků dosažených společností Fortuna Entertainment Group v roce 2010 a rovněž zohledňuje očekávanou výkonnost společnosti v budoucnu.“

Valná hromada udělila představenstvu souhlas k případnému odkupu, který podléhá schválení dozorčí radou, plně splaceného vlastního akciového kapitálu společnosti na burze nebo jinde za úplatu po dobu 18 měsíců počínající letošním 25. květnem. Akcionáři také souhlasili s převodem akcií z vlastního kapitálu společnosti, které byly odkoupeny před nebo po 25. květnu 2011 za účelem opčních akciových plánů nebo z jiných korporátních důvodů.

Současně vzali akcionáři na vědomí rezignaci Martina Kúšika na místo člena dozorčí rady. Novým členem dozorčí rady na období čtyř let jmenovali čtyřiatřicetiletého Marka Rendeka.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kurzových sázek ve střední a východní Evropě. V Česku je Fortuna dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu. Akcie Fortuny se dnes odpoledne na pražské obchodovaly na úrovni 123,50 koruny na akcii.

Akciové trhy
Zdroj: ČT24