Americká kina opět táhnou diváky

Los Angeles - Americkým filmařům opět začínají růst tržby. Během uplynulého víkendu, prodlouženého státním svátkem, vydělaly filmy uvedené v kinech celkem 280 milionů dolarů. O 25 milionů tak překonaly rekord z roku 2007. Například komedie Pařba v Bangkoku vydělala jen během prvních pěti dnů v amerických a kanadských kinech 137 milionů dolarů.

„Film Pařba v Bangkoku teď o víkendu zažil obrovský úspěch. Za úvodní víkend dosáhl nejlepších výsledků, jaké kdy měla nějaká komedie,“ uvedl Georg Szalai z magazínu Hollywood Reporter.

Nový hit tak předstihl i druhý díl Kung Fu Pandy a čtvrtý díl Pirátů z Karibiku s Johnym Deppem. Pro americký byznys jsou to dobré zprávy, jelikož letošní tržby jsou zatím zhruba o devět procent nižší než vloni. Filmaři ale doufají, že léto diváky do kin znovu přitáhne.

Hollywood (zdroj: ČT24)

Na plátnech se navíc objeví další díly osvědčených trháků. „Udělat úplně nový hollywoodský film je dnes extrémně drahá záležitost. Studia proto raději utrácí peníze za známé série a točí další díly,“ přiblížil Georg Szalai. Diváci se tak dočkají třeba dalšího dílu X-Mana nebo Transformers. Americké diváky už ale netáhnou 3D kina. Proti loňsku o ně, na rozdíl od ostatních zemí, postupně ztrácejí zájem.

Johnny Depp a Pénelope Cruz ve filmu Piráti z Karibiku
Zdroj: ČT24/Disney