Sazka končí se systémem STARPORT

Praha – V noci z neděle na pondělí končí systém STARPORT. Hry provozované prostřednictvím videoterminálů jsou podle insolvenčního správce loterijní společnosti Sazka Josefa Cupky dlouhodobě ztrátové a jejich původní projekt ztratil význam. „K vypnutí terminálů dojde v neděli o půlnoci, kompletně budou terminály odpojeny o 24 hodin později,“ dodala mluvčí Sazky Lenka Angelika Tichá.

Videoterminály byly do provozu zavedeny v rámci rozšíření portfolia Sazky po dokončení stavby O2 areny. Z jejich zisku měly být financovány splátky úvěru. Stát však udělil licenci na provoz tohoto druhu terminálu několika dalším firmám a systém STARPORT tak nesplnil svůj účel a dlouhodobě generoval Sazce finanční ztráty. Jen za loňský rok šlo o 97 milionů korun.

Sazka už výhercům nedluží

„Sazka tak již nemá jakékoli závazky vůči výhercům Jackpotů a zcela standardně vyplácí bez zpoždění nebo jakýchkoli komplikací všechny své výhry.“

Společnost dnes doplatila poslední z Jackpotů, který ještě nebyl uhrazen. Jde o výhru ve výši 33 tisíc korun, kterou výherce vyhrál 11. 3. 2011 a po dohodě mu byla výhra vyplacena v několika splátkách, poslední odešla na jeho účet dnes. O této výhře dosud veřejnost nevěděla.

Sazka je v konkurzu od minulého pondělí. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.