Jak na investice? Poradí Money Expo

Praha – Bez šéfa i bez zákazníků a na kontě miliony. To je život úspěšného investora. Ti úspěšní dokáží za rok zhodnotit svůj kapitál i o více než sto procent. O tom komu se vyplatí investovat a kam má uložit svoje peníze, aby se co nejlépe zhodnotily bude investiční summit Money Expo 2011, který se uskuteční o víkendu v Praze. Zaměří se jak na pokročilé makléře, tak i na investory – začátečníky.

Za slušný výnos investoři považují zhodnocení kolem osmi procent. Naučit se ale jak své úspory na burze rozmnožit stojí čas i peníze. „Prvotní zkušenosti s burzou jsou pro 99 procent lidí ztrátové. Vezme tak rok, než se člověk dostane do obrazu, aby alespoň zastavil ztráty,“ říká soukromý trader Ludvík Turek.

Úspěch navíc nečeká na každého. „Pro úspěch potřebujete, aby člověk byl chytrý ale spíš sedlák, než nějaký ekonom. Pět až deset procent lidí je schopných být úspěšní v jakémkoliv oboru a na burze platí to samé,“ dodává “Turek.

Rozhodnutí kolik a do čeho investovat závisí na celé řadě faktorů - nejen na momentálních finančních možnostech, ale taky na tom v jaké životní fázi se případný investor nachází. Češi jsou - pokud jde o investování - spíše konzervativní a opatrní. Své peníze nejčastěji ukládají do nemovitostí nebo na termínované účty.