Hušák ztrácí poslední vazby v Sazce, dostal výpověď

Praha - Aleš Hušák, předseda představenstva Sazky a její bývalý generální ředitel, dnes dostal v loterijní společnosti výpověď z pracovního poměru. Informaci dnes přinesla mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky Lenka Tichá. Podle ní byl Hušák v sídle společnosti, ale výpověď do vlastních rukou nepřevzal. Cupka považuje výpověď za platnou, dodala. Sazka je od předminulého pondělí v konkurzu, proti němuž se ale Hušák odvolal.

Z funkce generálního ředitele odvolal Cupka Hušáka minulý týden. Výkonný šéf týmu insolvenčního správce Marek Biely současně omezil Hušákovi vstup do budovy Sazky. Zůstal mu jen omezený přístup do přísně vymezených prostor sídla společnosti. Cupka Hušákovi také omezil většinu nadstandardních požitků, které vyplývají z jeho manažerské a pracovní smlouvy. Na bývalého šéfa Sazky prý ani nečeká žádné odstupné.

V pondělí podaly investiční skupina Penta a skupina E-Invest odvolání proti konkurzu prostřednictvím společnosti Gladiolus. Firmy i Hušák jsou přesvědčeny, že konkurz byl prohlášen v rozporu s insolvenčním zákonem a věří, že odvolání vyhoví vrchní soud.

Do insolvence a následně do konkurzu se Sazka dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.