Klienti O2 si budou moci opět dobíjet kredit přes Sazku

Praha – Sazka se pod dohledem insolvenčního správce Josefa Cupky snaží vrátit k běžnému provozu. Začátkem minulého týdne se podařilo sázkařům zpřístupnit většinu terminálů, brzy by se mohly otevřít také lidem, kteří by si chtěli dobít kredit na mobilní telefon. Na obnovené spolupráce se už Sazka dohodla se společností O2. Dobíjení kreditu by se mělo na terminálech Sazky rozběhnout znovu zřejmě již od zítřka.

Mobilní operátoři přerušili dobíjení kreditu v březnu kvůli tomu, že jim Sazka vyplácela vybrané částky. Teď se terminály nejstarší české loterijní firmy v ČR znovu otevřou klientům Telefónicy O2. Telefonní společnost se ale pojistila. Podle dohodnutých podmínek Sazka vytvoří zvláštní účet, na který složí jistinu v řádu desítek milionů korun. Ta má eliminovat riziko případného dluhu.

Zadlužená Sazka nezaplatila O2 stovky milionů

Celkový dluh, který Telefónica v rámci insolvenčního řízení Sazky přihlásila, se vyšplhal na 205,5 milionu korun. Podle důvěryhodného zdroje již operátor svou pohledávku prodal skupině PPF, která patří k největším věřitelům Sazky. V podobné výši měly pohledávky i T-Mobile a Vodafone. Ty se zatím na obnovení spolupráce se Sazkou nedohodly. Loterijní firma se s nimi ovšem snaží dál jednat.

Sazka se dostala do finančních problémů kvůli vysokým splátkám za výstavbu vysočanské O2 areny. Špatná finanční situace Sazky nahrává její konkurenci. Urychlit spuštění své loterie se rozhodla Fortuna. Lidé si v ní budou moci poprvé vsadit 18. července. Licenci na provozování číselných loterií už získaly také Synot Tip a Chance.