Tipsport dnes spouští svou Tipšestku – konkurentku Sportky

Praha – Sázková kancelář Tipsport dnes spustí číselnou loterii Tipšestka, která bude konkurovat Sportce loterijní společnosti Sazka. Původní název loterie Tipsportca musel Tipsport koncem minulého týdne stáhnout, protože Sazka uspěla u soudu se stížností na porušování práv k ochranným známkám.

Spuštěním číselné loterie vstupuje Tipsport do oblasti dosud plně kontrolované Sazkou. Její pozici na trhu ale oslabily problémy se splácením pražské haly O2 arena a následné uvalení konkurzu. Toho chtějí kromě Tipsportu využít i další konkurenční firmy.

V polovině července hodlá spustit novou číselnou loterii Fortuna a povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí dostaly také společnosti Chance a Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku.

V Tipšestce se tipuje šest čísel z 36. Lidé si mohou vsadit na všech téměř 1 000 pobočkách Tipsportu v Česku, první losování loterie se uskuteční v neděli 17. července večer. Další losování budou následovat v týdenních cyklech.