Kalifornský Legoland svým hostům nabídne také hotel

Los Angeles – Kalifornský zábavní park Legoland přichystal pro rodiny s dětmi novinku v podobě hotelu inspirovaného populární stavebnicí. Kromě rozšíření služeb parku má nové centrum zábavy i ubytování přilákat návštěvníky a zaměstnat až 100 nových pracovníků. Na světě jsou totiž jen dva podobné hotely, tento však má být podle vedení Legolandu největší. Začátek stavby je naplánován už na říjen letošního roku.

První návštěvníky Legoland ve městě Carlsbad přivítal v roce 1999. O deset let později se jeho součástí stalo oblíbené mořské akvárium a loni otevřel také vodní park. Projít všechny atrakce za jeden den je pro návštěvníky nemožné, a proto se majitelé rozhodli postavit pro ně hotel a dopřát jim zábavu v několika dnech. „Projít celý areál trvá tak dva tři dny. Je tu totiž plno skvělých věcí. Chceme, aby byl park hlavně pro rodiny s malými dětmi,“ uvedl generální manažer Peter Ronchetti.

Hotel podobného typu bude první v Severní Americe. Má zahrnovat tři patra a celkem 240 pokojů. Vybaven bude typickými kostičkami Lega. Podle tvůrců by se nový projekt měl podobat hotelům Legolandu v Dánsku a Anglii. „Děti budou mít plno možností si hrát a stavět. Tento hotel se bude hodně lišit od těch ostatních,“ dodal Ronchetti.

Rozšíření bude pro kalifornský Legoland velmi drahé a půjde o zatím největší stavbu v legovém parku. Majitelé věří, že bude mít i vliv na místní ekonomiku. Hotel totiž bude znamenat nové pracovní příležitosti. Práci v zemi nyní hledá téměř 12 % lidí.

Legoland nabídne ubytování přímo v areálu parku (zdroj: ČT24)