Ministerstvo varuje před závadným dětským hrnečkem

Praha – Ministerstvo zdravotnictví dnes vydalo varování před užíváním dětského plastového hrníčku Boček, který může být použit rovněž jako kojenecká lahev. Distributorem vadného výrobku je pražská firma p.k. Solvent. Důvodem je výskyt zakázané látky bisfenol A, která byla při výrobě hrníčku použita. Bisfenol může způsobit biochemické změny v mozku a ovlivňovat imunitu.

Kombi hrníček je vyroben z průhledného plastu - polykarbonátu a je vybaven čtyřmi díly, které na něj lze nasadit. Jedním z nich je kroužek se silikonovým sacím náhubkem, po jehož nasazení získá výrobek funkci kojenecké lahve. Tělo výrobku je zdobeno barevnými srdíčky a fialovými slůňaty. Na výrobku je uveden text: „Staráme se, aby Vaše dítě mělo to nejlepší.“ a značka výrobce BOČEKR. Hrnek je pro lepší uchopení vybaven barevnými úchyty.

Výrobek je balen do barevně potištěného papírového kartonu s průhledným okénkem v přední straně. Na dně kartonu je značka BOČEKR, kód 3998628, čárový (EAN) kód, adresa výrobce včetně telefonu, e-mailu a webu a symbol výrobku určeného pro styk s potravinami.