Sazka chce zvýšit tržní podíl v oblasti kurzových sázek

Praha  - Výrazně posílit aktivity v oblasti kurzového sázení, takový je plán loterijní společnosti Sazka pro příští rok. Současný minimální tržní podíl ve sportovních sázkách by chtěla do konce roku 2012 zvýšit na dvoucifernou hodnotu. Plánuje proto investovat desítky milionů korun. Informuje o tom dnešní vydání Mladé fronty Dnes (MfD).

„Myslíme si, že síla značky Sazka je v této oblasti zbytečně nevyužitá,“ řekl deníku Kamil Ziegler, generální ředitel společnosti Sazka sázková kancelář. Firma však nebude budovat rozsáhlou síť poboček, ale zaměří se hlavně na internetové sázky. Pro sázení na sport chce také více využít svých sázkových terminálů.

Podle Zieglera hodlá Sazka do posílení aktivit v oblasti kurzového sázení a modernizaci technického zázemí a infrastruktury investovat v příštím roce desítky milionů korun. Stačit by společnosti nemuselo ani současných zhruba 6280 terminálů. „Naši síť chceme optimalizovat a je možné, že počet terminálů bude ještě růst,“ sdělil MfD Ziegler.   

Hlavní konkurenti Tipsport a Fortuna se k plánům Sazky vyjadřovat nechtěli. „V příštím roce se soustředíme na vlastní aktivity, čekají nás tři významné sportovní akce. Také na nové projekty, hlavně rozvoj loterií v Česku, a nastartujeme on-line sázení v Polsku. Chceme udržet dramatický růst, kterého v posledních letech dosahujeme,“ řekl deníku mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sazce, kterou počátkem listopadu převzala společnost Sázková kancelář, rostou v posledních dnech tržby. „Minulý týden jsme celkově na loterijních tržbách poprvé překročili hranici 90 milionů korun týdně,“ uvedl Ziegler. Lidé se vracejí hlavně ke sportce, v níž minulý týden prosázeli 54 milionů korun. Stále jsou to ale jen zhruba dvě třetiny toho, co Sazka utržila před rokem. Podle Zieglera by se společnost chtěla v příštím roce dostat na 90 procent tehdejších tržeb, tedy asi na 130 až 140 milionů korun týdně.