Obří jackpot nepadl. V loterii zůstává 100 milionů korun

Praha – Zlatá horečka dál stoupá. Loterie se zvedly ode dna a Češi díky rekordním částkám sázejí víc než kdykoli dřív. V dnešním Superjackpotu Sportky bylo přes 209 milionů korun. Pozadu ale nezůstala ani konkurence z Fortuny, když na jackpot vsadila bezmála sto milionů. Po dnešním losování je už ale zřejmé, že celý jackpot si nikdo ze sázkařů neodnese.

Pomyšlení na nebývale vysoké výhry - 209 milionů u Sazky a 99,7 milionů u Fortuny - před dnešním losování přivábilo i sváteční sázkaře. Do tiketů zatrhávali svá oblíbená čísla či data narození. Do sázkových kanceláří či do trafik nejvíc přicházeli mezi druhou a šestou hodinou odpoledne.

Obří jackpot nepadl ani po dnešním losování. V sobotu se tak u Fortuny bude hrát o 100 100 000 korun, jackpot Sazky klesl na „pouhých“ 46 milionů. Jeden ze šťastlivců totiž dnes vyhrál více než 67 milionů korun.

I přes atraktivní jackpoty všech sázkových společností, jednoznačně nejvíc lidí stále věří tradiční Sportce u Sazky. Přitom ještě před rokem neměla peníze na vyplacení stamilionové výhry. Potom, co se dostala kvůli dluhům za stavbu 02 Areny do insolvence, lidi u ní přestali sázet. Týdenní tržby tehdy spadly na pouhých 12 milionů.

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)

Zájem sázkařů opět přitáhly rekordní jackpoty. „Nárůst zájemců o sázení zaznamenáváme na vkladech u hry sportka. Jen v minulém týdnu to byl nárůst proti předminulému o 49 procent,“ potvrdil mluvčí Sazky Václav Jalovecký. Třžby loterijní společnosti se tak opět začínají vracet k devadesáti milionům týdně.

Matematici se však snaží horké hlavy sázkařů zchladit. Šance na výhru v plné výši je podle nich minimální. Pravděpodobnost výhry stomilionového balíku je u Fortuny 1 ku 280 milionům, u Sazky ještě nižší: 1 ku 140 milionům. Analytici proto vtipkují, že spíš než vyhrajete jackpot, narodí se vám paterčata.

Pravděpodobnost výhry jackpotu
Zdroj: ČT24