Autosalon v Ženevě: Nejrychlejší Ferrari, terénní Bentley, novinka od Seatu

Ženeva – O uchvácení návštěvníků se bude na ženevském autosalonu ucházet celkem 140 novinek. Veřejnosti se autosalon otevře ve čtvrtek, nyní je přístupný pouze novinářům. K vidění bude klasika, ale i neotřelý luxus. Škoda představila pětidveřové Citigo, zájem vyvolal ale především nový Seat Toledo, jehož téměř přesnou kopií by měl být i model Škody Auto, novinka Lamborghini a Ferrari.

Rapid a Toledo – budou se lišit pouze v detailech

„Dá se říct, že Seat Toledo je Škoda Rapid, půjde jen o detaily, ve kterých se budou lišit. Základ vozu, technika, design bude téměř totožný,“ říká Jakub Rejlek, šéfredaktor Faster Magazine.

V Ženevě poprvé ukázáno i pětidveřové Citigo

Nově je zveřejněn i kompletní ceník pětidveřové verze. Základní model startuje na 189 900 korun, což je o 10 000 více než u třídveřové verze. Vrcholné provedení Elegance bude stát 229 900 korun.

Všichni autorizovaní obchodníci Škody v Česku již začali na pětidveřové Citigo přijímat objednávky. První vozy se k zákazníkům dostanou na přelomu března a dubna 2012. Uvedení v zahraničí firma chystá na květen.

S novinkami přichází Kia i Hyundai

Z Nošovic přijel nový Hyundai i30 kombi. Kia zase ze slovenského závodu vysílá do boje o zákazníka druhou generaci svého modelu CEED. „Nový model s tím původním má společné jen jméno, tak doufáme, že bude mít společné to, že bude i úspěšný,“ říká Vít Pěkný, generální ředitel Kia ČR.

Do Ženevy zamířil i luxus

Bentley návštěvníkům představí obří terénní studii, která by se do výroby měla dostat do tří let. Trend by měly následovat i Lamborghini nebo Maserati. „Myslíme, že tento segment je pro nás dobrou příležitostí, mezi SUV budeme ale na samotné špičce,“ říká Alasdair M. Stewart, ředitel marketingu Bentley.

Bentley
Zdroj: ČT24

Hvězdou je nejrychlejší silniční Ferrari všech dob. Nový model F12 Berlinetta má pod kapotou 740 koní a při sešlápnutí plynu dosáhne rychlosti 340 km/h. Nejdražším autem výstavy je otevřený Lamborghini Avetnador, jediný vyrobený kus si odveze sběratel, který za něj zaplatil přes 50 milionů korun.