Požadované bankovky dostanou z bankomatu i klienti UniCredit

Praha - Klienti UniCredit Bank si brzy budou moci u bankomatu navolit konkrétní bankovky, ve kterých chtějí požadovanou částku vyplatit. Banka totiž zavádí bankomaty, které tuto službu umožní. Jako první zavedla tuto novinku v Česku loni Air Bank. Tuto službu zvažují už i jiné bankovní domy - například Česká spořitelna.

První bankomat, který klientům umožňuje nakombinovat si bankovky podle potřeby, má UniCredit na náměstí Republiky v Praze a během letoška obdobné zavede v celé své síti. Službu kombinace požadovaných bankovek zvažuje také Česká spořitelna. Mateřská Erste Bank už volbu bankovek má ve své rakouské síti a nabízí ji i její Slovenská spořitelna.

„Výběr z bankomatů s volbou nominální hodnoty bankovek 200, 1 000 a 2 000 korun bude možný během června u všech osmdesáti bankomatů, které umožňují i vklad hotovosti. Ve druhé polovině letošního roku se to rozšíří i na všechny ostatní bankomaty, kterých máme aktuálně 163,“ řekl manažer bankomatové sítě UniCredit Bank Jiří Bobr.

Rozhovor s Petrem Stuchlíkem (zdroj: ČT24)

„Zkušenosti ze západní Evropy ukazují, že praktické využití této služby je spíše malé. Lidé to vyzkouší jednou, dvakrát, a dál vybírají standardním způsobem. Na druhou stranu, je to sympatické a když už opravdu potřebujete nějakou konkrétní bankovku, tak tuto službu přivítáte,“ domnívá se předseda organizačního výboru Fincentrum Banky roku Petr Stuchlík.