Angry Birds budou mít ve Finsku svůj vlastní zábavní park

Tampere – Hru pro mobilní telefony Angry Birds (v překladu Naštvaní ptáci) si už stáhla víc než miliarda lidí. Ve své domovině – Finsku – budou mít brzy i svůj vlastní zábavní park. Ten se otevře v červnu ve třetím největším tamním městě Tampere. Park s řadou atrakcí bude provázán s virtuálním světem. Děti budou moci na jeho různých místech získat speciální bonusy nebo odemknout skryté poklady, které pak využijí ve hře.

Hra Angry Birds pro mobilní telefony už zdaleka nepatří jen na dotykové obrazovky. Ptáci naštvaně shlíží třeba z triček nebo plechovek, mají také podobu figurek nebo plyšáků. A po vzoru Disneylandu budou mít i zábavní park v areálu Sarkanniemi v Tampere. Jeho ředitel Miikka Seppala je z příchodu Angry Birds nadšený: „Sen se tu stává skutečností. Chtěli jsme tu udělat velkou změnu. Chtěli jsme nějaký znak, který je chytlavý, globální, moderní a všichni ho milují. Něco, co je spojené s internetem a co přitahuje děti.“

S Angry Birds je možné se setkat i na letišti v Helsinkách – v únoru zde otevřeli svůj první značkový obchod. Finsko se tak stalo pro produkty „naštvaných ptáků“ testovacím centrem, odkud se výrobky snadno dostanou do celého světa. „Snažíme se prolomit všechny trhy naráz. Spojené státy, Evropu, Asii, Austrálii i Afriku. A doufáme, že nám to fanoušci vrátí,“ uvedl Harri Koponen, ředitel spotřebitelských produktů ve vývojářské firmě Rovio, která je autorem videohry.

Za rok 2011 tato hra vydělala firmě Rovio 30 milionů dolarů. Příjmy jdou hlavně z reklamy. Poslední díl „naštvaných ptáků,“ tentokrát z vesmíru, si za první měsíc od vypuštění stáhlo 50 milionů lidí.

Angry Birds budou mít vlastní zábavní park (zdroj: ČT24)