Češi si oblíbili sázení přes internet

Praha - Sportovní sázky jsou stále oblíbenou zábavou Čechů. V poslední době se ale sází jinak, namísto kamenných poboček stále víc lidí tipuje přes internet. Během evropského fotbalového šampionátu, při kterém Češi prosázeli více než miliardu korun, byly po síti vsazeny téměř tři čtvrtiny vkladů.

Zajít na pobočku, vybrat si z nástěnky zápas a vsadit u obsluhy je postup, který volí stále méně sázkařů, dnes jim totiž stačí pár kliků na počítači. Přes internet teď proudí až 70 procent sázek. V kamenných pobočkách zaznamenávají velký útlum návštěv. „Ten úbytek je razantní,“ tvrdí Miroslav Slavík, obsluha sázkové kanceláře.

Na rozdíl od kamenné pobočky je na internetu možné sázet i takzvané živé sázky až do konce zápasu. Tedy třeba na počet gólů, které ještě padnou, zda bude v zápase červená karta nebo třeba jestli se bude kopat penalta.

Marek Herman, výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzových sázek

„To kouzlo internetového sázení je v tom, že můžete být při tom, že můžete být při zápase.“

Firmy proto mění strategii, místo velké sázkové kanceláře mají dnes často už jen terminál u svého obchodního partnera. „Letos jsme jich takto pronajali padesát,“ tvrdí generální ředitel Tipsportu Petr Knybel.

Kurzové sázky Čechy lákají stále více. V roce 2010 v nich Češi celkem prosázeli 15,3 miliardy korun, oficiální čísla za loňský rok sice nejsou k dispozici, podle sázkových firem je to ale téměř o tři miliardy víc.