Benzin přestal zdražovat, ubrala i nafta

Praha - Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu stagnovaly, stále se však drží na historických maximech. Benzin Natural 95 zůstal v posledním týdnu na ceně 38,17 koruny za litr. Cena nafty vzrostla o jeden haléř na 37,18 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Podle analytika Petra Čermáka ze společnosti Colosseum zdražování pohonných hmot zastavila posilující koruna. V posledních dnech klesají také ceny ropy. V tomto týdnu by podle Čermáka měla povětšinou pokračovat stagnace cen, možné je i mírné zlevnění.

Nejdražší je Praha a jih Moravy

Průměrná cena benzinu Natural 95 v hlavním městě nyní činí 38,76 koruny za litr, v uplynulém týdnu nicméně klesla o devět haléřů. Následuje Jihomoravský kraj s cenou 38,58 koruny za litr. V Moravskoslezském kraji platí řidiči za litr benzinu 38,51 koruny. Podobná je situace také u nafty, i tu motoristé nakoupí nejdráže v Jihomoravském kraji a v Praze.

Nejlevněji naopak natankují řidiči v Ústeckém kraji a v Jihočeském kraji, kde se cena litru benzinu pohybuje kolem 37,60 koruny. Litr nafty tam pak řidiči koupí za méně než 37 korun.

  • Cena Naturalu 95 v ČR k 6. září 2012 zdroj: CCS
  • Ceny nafty v ČR k 6. září 2012 zdroj: CCS