Zásilka se zkaženým masem byla odeslána zpět do Polska

Praha - Veterináři vrátili do Polska zásilku dvanácti tun zkaženého masa. Zásilka byla určena výrobci v Jihlavě. Veterinární správa zjistila i další prohřešky, zastavila proto prodej desítek kilogramů jitrnic, slaniny a zámecké šunky.

„Z celkové dodávky 22 tun se ukázala část, přes 12,7 tuny, jako závadná - vykazovala smyslové změny a měla nakyslý zápach. Toto množství bylo vráceno zpět dodavateli,“ uvedl mluvčí správy Josef Duben.
   
Veterinární správa v uplynulých dnech zjistila také další prohřešky. Při kontrole mrazírny v Trhovém Štěpánově našla přes pět tun kuřecích výrobků s prošlým datem minimální trvanlivosti. Prodej celého množství byl pozastaven.

Maso
Zdroj: ČT24

Kvůli zjištění bakterie Listeria monocytogenes veterinární správa rovněž nařídila stažení z trhu 90 kilogramů jitrnic a 50 kilogramů anglické slaniny v Crhově na Olomoucku a téměř 200 kilogramů zámecké šunky roudnické firmy.

„Nařízení stáhnout se týkalo i 25 kilogramů baby párků z Příčov na Sedlčansku. Ve všech případech následovalo kromě pozastavení prodeje provedení sanitace výrobního zařízení a vždy pokuta,“ dodal Duben.