Zánik další cestovky. Po 23 letech končí Bolero Tours

Třeboň - Po 23 let vozila jihočeská cestovní kancelář Bolero Tours své klienty po světe. Nyní je tomu konec. Cestovce, která ročně vysílala do zahraničí na 5 tisíc turistů, se nepodařilo získat povinné pojištění proti úpadku. Ukončení činnosti neprovází problémy, neboť žádní klienti CK nejsou v zahraničí. Stovky lidí už ale měly zájezd zaplacen dopředu. Veškeré prodeje Bolero Tours zastavila na začátku dubna a stala se první kanceláří, která letos zkrachovala.  Pro informace se zákazníci cestovky mohou obrátit na pojišťovnu Generali.

Na holičkách prý CK nenechala nikoho

„Na holičkách jsme nenechali nikoho. Našim klientům i pojišťovně poskytneme veškerou součinnost tak, aby byli všichni naši zákazníci odškodněni co nejrychleji,“ potvrdil spolumajitel kanceláře Jan Lebeda.

Do 31. března 2012 měla CK sjednáno zákonné pojištění proti úpadku u pojišťovny Generali. Pojištění se vztahuje na neuskutečněné zájezdy prodané do tohoto data. „Kancelář byla pojištěna na sedm milionů korun. Pro výši pojistného plnění budou rozhodující podklady k prodaným zájezdům, které nám CK Bolero Tours skutečně předá,“ uvedl generální ředitel Generali Štefan Tillinger.

Informace týkající se odškodnění naleznete ZDE

Vaz cestovce zlomily slevy

„Fenoménem se v posledních letech při prodeji zájezdů staly slevy. Je to zaklínadlo, bez kterého zájezd prakticky nejde prodat. Celý tento kolotoč společně s přetrvávající krizí a intenzivním šetřením zákazníků, které je stále těžší přesvědčit, aby vycestovali mimo krásné a rekreační jižní Čechy, měl bohužel na náš hospodářský výsledek negativní dopad,“ vysvětlil důvody konce Lebeda.

„Neradostná situace se týká úplně všech. Všichni se potýkáme s kolotočem slev,“ řekl k tomu Roman Škrabánek, prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

CK Bolero Tours fungovala na českém trhu od roku 1990. Zájezdy nabízela hlavně zákazníkům z Jihočeského kraje, kde dosud měla čtyři kanceláře, a to v Třeboni, Českých Budějovicích, Jindřichově Hradci a Táboře.

Komentář Romana Škrabánka (zdroj: ČT24)