Všechny letošní vozy Škoda Citigo vyrazí do servisu

Mladá Boleslav - Celkem 8 440 vozů Škoda Citigo bude muset projít kontrolou, a to kvůli opravě problému s airbagy. Jde o vozy vyrobené od začátku letošního roku do 13. března, přiblížil mluvčí největší tuzemské automobilky Škoda Auto Jozef Baláž. Německý automobilový koncern Volkswagen totiž nařídil svolat k opravě téměř 43 tisíc vozů z řady New Small Family, do níž patří i malé auto Škody.

Během výroby Citigo mohla nastat chybná konfigurace řídicí jednotky a snímačů bočních airbagů. To se podle Blažka může při nehodě projevit opožděnou reakcí airbagu nebo jeho neaktivováním.

Automobilka majitele aut hromadně osloví, aby se dostavili na prohlídku do autorizovaných servisů. „Prohlídka bude bezplatná, nezabere více než 30 minut,“ dodal Baláž.

Jen během prvních tří měsíců roku Škoda prodala v Evropě 12 500 aut modelu Citigo. V dubnu těchto aut prodala 3 500. Do řady New Small Family patří kromě modelu Škoda Citigo také VW Up a Seat Mii. Automobily z této série vyrábí bratislavská továrna Volkswagenu.