Yeti má nový letní kabátek

Mladá Boleslav - Automobilka Škoda Auto po čtyřech letech odhalila novou tvář svého modelu Yeti. Vyrábět se bude ve dvou variantách a do prodeje se dostane koncem letošního roku. Konečná cena by pak měla být známa až na podzim.

Podle Škodovky budou mít zájemci o české kompaktní SUV poprvé na výběr ze dvou designových variant: „Stylovější Yeti míří do města a robustněji laděný Yeti Outdoor mimo zpevněné komunikace.“ 

Yeti je teď hranatější

Nový Yeti má mít například přepracovanou příď a záď, kola z lehké slitiny, posílenou funkčnost nebo širší nabídku motorů a převodovek. Yeti se nově pustil na ostré linie a hrany, na přídi je zdůrazněna horizontální orientace linií s výraznou maskou chladiče a nově tvarovanými světlomety. Přední mlhová světla už nemají kulatý, ale hranatý tvar a jsou umístěna níže v předním nárazníku. Světová premiéra obou verzí bude v září na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu.

Facelift modelu Škoda Yeti
Zdroj: ČT24/Škoda Auto

„ŠKODA Yeti je jedním z nejatraktivnějších kompaktních SUV na trhu. Od své premiéry před čtyřmi lety silně překonala očekávání, která jsme s jejím odbytem spojovali,“ prohlásil předseda představenstva Škody Auto Winfried Vahland.

Mladoboleslavská automobilka začala Škodu Yeti vyrábět v roce 2009. V České republice se vyrábí v závodě Kvasiny, ovšem koncem roku 2012 se začala vyrábět také v Rusku. Na českém trhu se prodává od 349 900 korun. Do konce června tohoto roku se prodalo zhruba 263 200 vozů Škody Yeti. Za loňský rok pak prodala Škoda zhruba 87 400 vozů typu Yeti, což byl meziroční nárůst o 24,3 procenta. 

Automobilka v letošním roce představila nebo představí osm nových nebo přepracovaných vozů. Provozní zisk české automobilky Škoda Auto se ale v prvním pololetí snížil na 243 milionů eur, tedy zhruba o 6,3 miliardy korun. Loni činil téměř dvakrát tolik, konkrétně 449 milionů eur. Meziroční propad o 46 procent podle firmy způsobil nižší prodej, nejistá situace na evropských trzích, ale také vývoj směnných kurzů a vysoké náklady na nové produkty. 

Facelift modelu Škoda Yeti
Zdroj: ČT24/Škoda Auto