Čokoláda – balzám na tělo

Londýn – Čokoláda patří neodmyslitelně k Vánocům, ale nutně to nemusí znamenat kila navrch. Může totiž sloužit i jako lék. Stačí se jen podívat do londýnského salonu krásy, kde se bez čokolády neobejde žádná masáž ani léčebná kúra. Britové si tenhle netradiční způsob relaxování dopřávají čím dál častěji. Poukázky se tak objevují pod stromečkem: a nejde jen o dárek pro jednotlivce, čokoládovému odpočinku se oddávají nejvíc partneři nebo manželé. Atmosféře pak přidává i živá hra na klavír.

Čokoládová masáž: Podívejte se, jak chutná (zdroj: ČT24)

Nejdřív londýnský salon nabízel jen klasické služby jako stříhání nebo prodlužování vlasů, pedikúru, manikúru, kosmetiku nebo masáže. Pak přišel nápad propojit všechno s hudbou. „Chceme se tak odlišovat od konkurence. Navíc se snažíme nabídku našich služeb zákazníkům maximálně přizpůsobit. Zařídíme vše, co si přejí. A oni se k nám vrací,“ vysvětluje Elena Hachaturjancová, majitelka salonu Beauty and Melody.

U klavíru to ale neskončilo: do seznamu nabízených služeb přidala majitelka čokoládu. O pochoutku ale v tom pravém slova smyslu nejde. Čokoládové terapie uvolní tělo, podpoří ducha a pomohou pročistit mysl. Zájem klientů tak na sebe nenechal dlouho čekat. Kúra trvá zhruba hodinu: jako první přijde na řadu klasická masáž, teprve pak se na kůži nanáší teplá čokoláda. „Pak tělo zabalíme do ručníků a masírujeme obličej. Všechnu čokoládu pak otřeme jemným ručníkem. Odstraní se tak staré buňky a kůže vypadá jasněji a zářivěji,“ dodává kosmetička a terapeutka.

Elena Hachaturjancová, majitelka salonu Beauty and Melody:

„Lidé to milují. Většina žen má ráda čokoládu, ale drží dietu. I když ale vůni čokolády jen cítíte, stačí to. Udělá vás to zkrátka šťastnější.“

Jedna čokoládová masáž celého těla, během které je možné poslouchat tóny klavírních etud, vyjde skoro na 100 liber, v přepočtu tedy na víc než tři tisíce korun. O něco levnější je čokoládový balzám na obličej, stojí asi 80 liber.