Pojištění pro případ nemoci nabízí asistenci i léčbu v zahraničí

Praha - V Česku roste zájem o pojištění zdraví. Služby nabízené pro případ vážné nemoci jsou čím dál pestřejší. U pojišťovny si lze sjednat třeba pomocnici do domácnosti nebo i možnost léčit se na druhé polokouli. Stále větší zájem je o pojištění pro případ závažných onemocnění, hlavně rakoviny. „Ženám přinášíme možnost se pojistit pro případ rakoviny prsu nebo rakoviny pohlavních orgánů a zároveň jim nabízíme možnost participovat na našem programu prevence,“ uvedl manažer pojištění proti rakovině prsu a pohlavních orgánů společnosti ING Michal Skalický.

Cenu takového zabezpečení pojišťovna vypočítává podle věku klienta a nejběžnější cena je přes 4 tisíce za rok. Třeba pojištění proti rakovině prsu se dá pořídit od 2 400 korun.

Právě programy prevence, ale i další služby jsou v pojištění zdraví stále hojnější. „Klienti kromě toho, že v případě pojistné události mají klasické peněžní plnění, tak mají k dispozici také služby, které jim dokáží v těchto svízelných situacích pomoci,“ vysvětlil mluvčí České pojišťovny Jan Marek. Pojišťovny nabízejí třeba asistenční služby - a to i v případě menších zdravotních obtíží. Jedna z nejčastěji využívaných je lékař na telefonu.

Při závažných diagnózách pak nabízí řada pojišťoven praktickou pomoc: nakoupí, pomůžou s úklidem, vyvenčí psa nebo třeba klienta dopraví do nemocnice. Pojištění zdraví už dnes stírá i hranice. Některé pojišťovny nabízejí léčbu závažných diagnóz v zahraničí. Nejnovější program nabízí takzvaný druhý názor odborníka ze zahraničí a případně i uhrazení nákladů na lékařskou péči třeba i na druhé straně polokoule. „Je mu nabídnuta léčba vždycky ve třech různých zahraničních špičkových zařízeních, z nichž si klient vybere a tam je pak léčen nebo operován,“ upřesnil mluvčí ČSOB Petr Milata.