Microsoft si zvolil generálního, Inda Nadellu

Washington - Softwarová společnost Microsoft si po pěti měsících vybrala nového generálního ředitele. Do čela počítačového gigantu se postavil 46letý Ind Satya Nadella, a stal se tak teprve třetím generálním ředitelem v historii firmy. V Microsoftu působí již od roku 1992; zastával funkci šéfa cloudových a vývojářských služeb. Ve funkci s okamžitou platností nahradí Steva Ballmera.

„V čase transformace společnosti neexistuje lepší osoba ve vedení společnosti, než je Satya Nadella. Je to zkušený odborník, který má podnikatelskou vizi a dokáže stmelovat pracovníky v týmu. Jeho vize pronikání technologií po celém světě je přesně to, co Microsoft nyní potřebuje, aby byl inovativní a expandoval,“ potvrdil podle serveru Business Insider zakladatel Microsoftu Bill Gates.

V souhlasném tónu se zakladatelem společnosti je i minulý generální ředitel Steve Ballmer. „Pracovat s Nadellou 20 let mě jasně přesvědčilo, že je to člověk na správném místě,“ dodal.

Satya Nadella
Zdroj: ČT24/Microsoft.com

Co řekl Nadella po svém zvolení?

„Microsoft je jedna z firem, která započala revoluci v technologiích po celém světě. Být zvolen do čela společnosti je pro mě největší pocta, které jsem mohl dosáhnout. Musíme se zaměřit na rychlý posun kupředu. Největší část mé práce proto bude zrychlit schopnost Microsoftu přinést zákazníkům inovace v co nejkratším čase,“ podotkl Nadella po svém zvolení do čela Microsoftu.

Více o zvolení se dočtete ZDE.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém využívá většina osobních počítačů. Za poslední léta ale začíná ztrácet za konkurenty z Apple, Google nebo za těmi, kteří jej předstihli v orientaci na stále populárnější tablety a chytré telefony.

Osobnost Horizontu ČT24: Nový šéf Microsoftu Satya Nadella (zdroj: ČT24)