Sportka zdražuje, plný tiket vyjde na 220 Kč

Praha – Sportka po deseti letech zdraží, jeden sloupec bude stát 20 korun místo současných 16. Vsazení Šance vyjde také na 20 korun, tedy dvojnásobek. Celý tiket tak bude nově stát 220 korun, což je o 50 korun více. Zvýšit se mají i výhry ve všech pořadích, v průměru o čtvrtinu. Změny cen platí od středečního losování Sportky 21. května 2014.

Nově by se měly zvýšit výhry i u druhé ceny. „Zavádíme jackpot ve druhém pořadí, tedy za uhodnutí pěti čísel a čísla dodatkového,“ oznámil změny generální ředitel společnosti Sazka Robert Chvátal. Letos se průměrná výhra druhé ceny zatím pohybovala kolem 450 tisíc korun. Díky změně výherního řádu ale prý budou i ve druhém pořadí padat milionové výhry.   

Nový systém hry by tak měl zvýšit počet milionářů mezi sázkaři až na 81. Loni jich přitom bylo 68. Zdvojnásobí se výhry i v doplňkové hře Šance, v posledním pořadí Šance vzroste výhra ze současných 20 korun na 50 korun.  

A Sazka zlepšuje také služby zákazníkům, nově by mohli díky aplikaci na mobilu okamžitě zjistit, zda a kolik vyhráli.

Sportka je tradiční číselnou loterií. První losování proběhlo před 57 lety. Od té doby se losovalo více než 7 000 výherních šestičíslí. Pouze jedna jediná šestice vyhrála dvakrát. Rekordní výhra padla loni v listopadu, kdy jeden výherce získal skoro 400 milionů korun