Generální ředitel ČT Petr Dvořák byl opět zvolen do vedení Evropské vysílací unie

Potřetí za sebou byl v pátek zvolen do nejvyššího vedení Evropské vysílací unie (EBU) generální ředitel České televize Petr Dvořák. Ve výkonném výboru unie, kde je od roku 2014, by tak měl působit až do roku 2020. EBU sdružuje média veřejné služby. Stěžejním úkolem jejího jedenáctičlenného výkonného výboru je posilovat a hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě.

Petr Dvořák připomněl, že média veřejné služby nyní stojí před množstvím výzev, které je možné z velké části řešit pouze na celoevropské úrovni. Je proto rád, že se bude moci i nadále podílet na jejich řešení a zároveň prosazovat zájmy našeho regionu.

„Česká televize se nyní stane součástí týmu nově zvoleného prezidenta EBU Tonyho Halla, generálního ředitele BBC, což nám umožní ještě intenzivnější součinnosti s nejvýznamnějšími médii veřejné služby v Evropě,“ uvedl Dvořák.

V roce 2014 se stal po šestnácti letech prvním zástupcem ČT, jenž ve vedení EBU zasedl. 

  • Evropská vysílací unie je nejvýznamnějším sdružením médií veřejné služby na světě. Má 73 aktivních členů z 56 zemí. Přidruženy jsou k ní další desítky zemí z celého světa.

Kromě generálního ředitele České televize byli do výkonné Rady EBU zvoleni zástupci veřejnoprávních televizí z Itálie, Německa, Švédska, Turecka, Švýcarska, Vatikánu, Ruska a Portugalska.