Vítězství ve sportce bez výhry. Sazka chybovala při vyplácení, peníze musí dát výhercům dodatečně

O výhru údajně přišlo 11 lidí (zdroj: ČT24)

Společnost Sazka chybovala při vyplácení výher. Jedenáct lidí, kteří si vsadili sportku, přišlo kvůli technické chybě systému o svou výhru. Na základě reklamací se Sazka lidem omluvila a peníze jim dodatečně vyplatí. Podle vyjádření společnosti se jednalo o první takový omyl po 26 letech.

Problém s vyplacením výhry měla například Marie Polzerová z Olomouce. Na mobilní aplikaci zkontrolovala, že je její tiket skutečně výherní. „Dáte zkontrolovat sázenku a vidíte, je tam výhra 20 725 korun. Proto jsme hned druhý den šli s tím, že bude na dovolenou,“ řekla.

S manželem obešli šest míst s terminálem, novinové budky i pošty, prodejci jim ovšem výhru odmítli vyplatit. Když totiž ověřovali kód na tiketu, systém jej označil za nevýherní.

Podle Sazky selhal systém, který poskytuje americká společnost. O stejně vysokou výhru údajně přišlo dalších deset lidí. Většina lidí ale ověřuje, zda je jejich tiket výherní, přímo v trafice, nikoli v aplikaci. O chybě tak nemusí vědět.

„Došlo k technické závadě na straně našeho dodavatele, kde nebyla správně přepsána výherka, kterou potvrdil notář v průběhu losování do naší terminálové sítě,“ uvedl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Na své vyhrané peníze paní Polzerová ještě čeká. Sazka ji ale už kontaktovala a dodatečně jí výhru vyplatí.