Policie pátrá po dvou dívkách. Jedna se ztratila z cesty ke kamarádovi, druhá utekla při převozu do ústavu

Policie hledá dvě dívky, třináctiletou Kateřinu Posoltovou z Pardubic a patnáctiletou Veroniku Pavlíkovou, která by se mohla pohybovat v okolí Benešova.

Třináctiletá Kateřina Posoltová z Pardubic ve čtvrtek odpoledne odešla za svou kamarádkou a ve smluvený čas se nevrátila domů. Na policejním webu to dnes oznámila mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Naposledy byla dívka viděna ve čtvrtek na zastávce u obchodního domu Kaufland v pardubických Polabinách.

Dívka odešla ve 14:00 za svou kamarádkou, která ji viděla naposledy kolem 14:30 na zmíněné autobusové zastávce. Podle policie řekla pohřešovaná kamarádce, že jede na nádraží za svým kamarádem z Chrudimska.

Hledaná dívka je asi 163 centimetrů vysoká, štíhlé postavy. Má dlouhé rovné hnědé vlasy a hnědé oči. Na sobě měla dívka asi zelené triko, modré riflové kalhoty a černé boty.

Patnáctiletou dívku měli převézt do diagnostického ústavu

Policie pátrá po patnáctileté Veronice Pavlíkové, která v úterý utekla při převozu z nemocnice do diagnostického ústavu v Praze. Dívka, která je dlouhodobou uživatelkou drog, by se mohla pohybovat v okolí Benešova. Na webu o tom informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Hledaná dívka je asi 165 centimetrů vysoká, má hubenou postavu, hnědé oči a tmavé vlasy, které nosívá do culíku. V době útěku na sobě měla tmavou mikinu a tmavé legíny.

Do diagnostického ústavu v Praze 4 byla umístěna z rozhodnutí benešovského soudu. „Toto není její první útěk a mohla by se pohybovat v okolí Benešova,“ dodal Daněk.

Informace o hledané Veronice Pavlíkové mohou lidé volat na tísňovou linku 158.