Další zásah v Čepru. Policie se vypravila do jeho táborského skladu

V táborském skladu státního distributora paliv Čepro zasahovala v minulých dnech policie. Skupina pachatelů včetně zaměstnanců je podezřelá z toho, že „narušovala technologii společnosti“. Informoval o tom sám státní podnik, bližší okolnosti nesdělil. Policie podnikla razii v Čepru už loni, tehdy kvůli krádežím pohonných hmot.

Aktuální jihočeské vyšetřování podle společnosti vzešlo z vlastní kontroly Čepra a z podnětů od táborské policie. „Tři zaměstnanci Čepra jsou důvodně podezřelí, že se podíleli na nezákonné činnosti spočívající v narušení technologie společnosti,“ sdělila mluvčí firmy Lenka Svobodová. „Společnost Čepro po celou dobu vyšetřování poskytuje policii veškerou součinnost.“

„Vzhledem k právě probíhajícím úkonům nelze v této chvíli poskytnout ve věci jakékoliv konkrétnější informace,“ uvedl táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek. Táborská policie se podle svého mluvčího k případu vyjádří zřejmě ve středu.

Pro distributora paliv se v posledních měsících jedná už o druhou zkušenost s policejními vozy na svých parkovištích. Loni na jaře zasahovali celníci a policisté ve dvou skladech Čepra kvůli krádežím značného množství pohonných hmot. Zadrželi tehdy několik desítek lidí.

Společnost Čepro, jejímž jediným akcionářem je ministerstvo financí, zajišťuje hlavně přepravu, skladování a prodej ropných produktů. Je jedním z největších průmyslových podniků v Česku. Provozuje síť 1135 kilometrů produktovodů a k dispozici má 650 skladovacích nádrží. Jejím posláním je také ochrana zásob státních hmotných rezerv a provozuje síť zhruba dvou stovek čerpacích stanic pod obchodním názvem EuroOil.